Αναζήτηση σε τραγούδιαΑναζήτηση σε τραγουδιστέςΑναζήτηση σε συνθέτεςΑναζήτηση σε στιχουργούς
Επέλεξε το αρχικό γράμμα

Ψάξε για

Εδώ γράφεται ο τίτλος του τραγουδιού όπως αναφέρεται στις παρτιτούρες ή στις άλλες πηγές. 'Εχω διατηρήσει την ορθογραφία, το συντακτικό και τα άλλα στοιχεία των κειμένων. Χάριν οικονομίας και εφ'όσον δεν αλλάζει το νόημα, βάζω το άρθρο στο τέλος. Δίπλα στον τίτλο αναγράφεται το είδος του τραγουδιού (tango, valse, beguine κλπ) και το έτος που το τραγούδι κυκλοφόρησε.

Αναφέρεται ο πρώτος τραγουδιστής που το τραγούδησε. Αν υπάρχουν δύο ή περισσότεροι, καταγράφονται όλοι. Τα ονόματα σε όλους τους πίνακες, αναγράφονται με Επώνυμο, Oνομα. Αν δεν έχω εντοπίσει ακόμα τον πρώτο τραγουδιστή, αναγράφεται κάποιος που το έκανε επιτυχία ή υπάρχει ΔΑ (Δεν αναφέρεται) ή υπάρχει κενό. Αν δεν υπάρχουν λόγια, γράφεται ΧΛ (Χωρίς λόγια).

Αναφέρεται ο στιχουργός του τραγουδιού. Αν υπάρχουν περισσότεροι, αναφέρονται όλοι.

Αναφέρεται ο συνθέτης του τραγουδιού. Αν υπάρχουν περισσότεροι, κάτι που είναι σπάνιο, αναφέρονται όλοι.

Εδώ γράφω τα πάσης φύσεως στοιχεία, όπως αφιερώσεις, σχόλια, παρατηρήσεις, προσωπικές μαρτυρίες των καλλιτεχνών κλπ, που έχω συγκεντρώσει για το κάθε τραγούδι, από τις διάφορες σημειώσεις, παρτιτούρες, δημοσιεύματα, άρθρα, συναυλίες, βιβλία, περιοδικά της εποχής και κάθε άλλη πηγή. Από εδώ μπορεί κανείς να πάρει πολλές πληροφορίες για την αντίστοιχη εποχή. Έχω τηρήσει την ορθογραφία και το συντακτικό των πηγών, όπως και το ύφος των σημειώσεων και αφιερώσεων.

Αν υπάρχει η νότα, σημαίνει ότι έχω και την παρτιτούρα του τραγουδιού. Επίσης δίπλα στο τίτλο του τραγουδιού μπορείτε να βρείτε τα παρακάτω εικονίδια. Αν κάνετε κλικ σε κάποιο από αυτά θα δείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες για το τραγούδι:

σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε την εικόνα που δείχνει την παρτιτούρα του τραγουδιού

μπορείτε αν θέλετε να ακούσετε το τραγούδι

εδώ γράφονται τα λόγια του τραγουδιού, όπως ακριβώς έχουν βρεθεί στα βιβλία και στις παρτιτούρες

Copyright 1996-2006 © Πάνος Μαυραγάνης. Τελευταία ενημέρωση: 6/12/2007
Φιλοξενία και τεχν. υποστήριξη: kithara.gr

1.0044 sec